Nederlands Concert Mannenkoor

Dirigent: Jimco Zijlstra

Met de constatering dat hij reeds op veertienjarige leeftijd benoemd werd tot vaste organist van het Militair Hospitaal te Utrecht, is het niet verwonderlijk dat Jimco Zijlstra al zoveel jaren furore maakt als musicus en als dirigent van zeer verschillende koren. Hij is dirigent van het Harderwijks Mannenkoor en van het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor te Veenendaal.

Ook als componist, arrangeur, pianist en organist heeft hij zich in de loop van de tijd faam verworven. Van zijn hand verschenen instrumentale werken, musicals, liederen en meerstemmige vocale werken. Als solist en/of begeleider op orgel en piano verleent hij regelmatig medewerking aan diverse concerten.

Bert Jimco Zijlstra werd op 1 maart 1961 geboren te Utrecht. Zijn vader (een gewaardeerd amateurmusicus) verzorgde zijn elementaire muzikale vorming. Jimco studeerde bij Jaap Zwart jr. te Amersfoort en aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Kleinbussink en Arie J. Keijzer. Hij volgde koordirectie bij Jan Eelkema en compositie bij Benard van Beurden. Zijn studie vervolgde hij aan het Koninklijk Haags Conservatorium bij Rienk Jiskoot. Naast orgel- en pianolessen studeerde hij hoofdvak Schoolmuziek. Daarnaast bekwaamde hij zich in de lichte muziek en compositie- en arrangeertechnieken.

Na zijn studie werd hij muziekdocent aan het Oranje Nassau College te Zoetermeer.In samenwerking met de medeauteurs Dr. Nimda Schelhaas, Joke Schelhaas - van Beveren en Inge Lievaart kwam het boek "Wat wij gehoord hebben", een vierluik van woord, beeld, pozie en muziek tot stand bij uitgeverij "Boekencentrum" te Zoetermeer.

Op de cds van het Nederlands Concert Mannenkoor, onder zijn leiding opgenomen, staan diverse arrangementen die hij voor het NCM schreef; van hem zijn ook alle instrumentale arrangementen. Jimco Zijlstra: all-round musicus. Zijn enthousiasme werkt inspirerend op al degenen die met hem samenwerken en musiceren.