Nederlands Concert Mannenkoor

De begeleiders

Bij het uitvoeren van concerten steunt het Nederlands Concert Mannenkoor op een aantal vaste begeleiders. De bijdragen van deze begeleiders vormen een substantieel onderdeel van de concerten van het koor.

Jan Lenselink

werd geboren in Zwolle en bracht zijn kinderjaren door naast de kerk waar zijn opa koster was. Zo groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn belangstelling voor muziek al vroeg gewekt. Aan het Zwols Conservatorium studeerde Jan de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft Jan les aan de Stichting Muziekschool Emmen. Regelmatig treedt hij op in radio en televisie programma's. Ook heeft hij meegewerkt aan verscheidene LP en CD opnamen. Zijn improvisatietalent, zowel klassiek als licht, wordt door  velen zeer gewaardeerd. Zo gaf hij concerten met bekende musici als Marco Bakker, Tamara Lund, Ivan Rebrof en Louis van Dijk. Ook maakte Jan tournees naar onder andere: Engeland, Canada, De Verenigde Staten en Finland.

Andre van Vliet

begeleidde al op zeer jonge leeftijd de erediensten in zijn woonplaats waarna in 1984 een vaste aanstelling als kerkorganist volgde. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, alwaar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is Andre dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.